Led TGL Lights

Complete verlichting voor de groei en bloei fase

PRO LEDVERLICHTING

Seiapro beschikt over een uitgebreide range van Ledverlichting, met een brede range aan eigenschappen. We geven je hier een korte uitleg over de verschillende eigenschappen van onze Ledverlichting. Deze eigenschappen hebben betrekking op temperatuur en kleur van het licht dat het beste bij jouw groeiproduct aansluit.

Om de beste keuze te maken in Ledverlichting moeten we je informeren over de twee onderscheidende eigenschappen van Ledverlichting. We beschrijven de begrippen die aanduiden welk resultaat je kan behalen met de verschillende soorten verlichting.


 

3k of 4k

Wanneer we praten over 3k of 4k, dan praten we over kleur temperatuur.


Dit geeft aan welke kleur er dominant aanwezig is in wit licht. Het wordt gemeten in graden Kelvin (k) Hoe lager het getal, hoe warmer het licht (staat gelijk aan bijvoorbeeld avond licht) en hoe hoger het getal, hoe koeler het licht (staat gelijk aan bijvoorbeeld lunchtijd licht, op een heldere dag). Samengevat als we praten over de kleurtemperatuur, dan praten we over licht gerelateerd aan zonsterkte en niet over de warmte die vrijkomt door het gebruik van de Ledverlichting.  • 100% energiezuinig
  • Led verlichting gaat langer mee
  • Led verlichting is er in soorten en maten
  • Led lampen zijn robuust en stevig
  • Led verlichting wordt niet heet


CRI-waarde

De CRI-waarde is een onafhankelijke van de kleurtemperatuur. De CRI-waarde is het licht dat word uitgegeven door de bron.


De range van kleurindex duidt zich aan van 0 tot 100, waarvan 100 de perfecte waarde is. Hoe hoger de CRI-waarde, hoe meer deze waarde gelijk staat aan werkelijk zonlicht. Hoe dichter de CRI waarde zonlicht kan nabootsen, hoe meer gelijk het staat aan de licht grafieken die aangeven welk dat planten absorberen.

Deze twee begrippen geven je een duidelijk beeld welke verlichting de juiste is voor de resultaten die jij wilt behalen.